teams-update-uitgelicht

MICROSOFT IGNITE: UPDATE SEPTEMBER 2020

Van 22 t/m 24 september was Microsoft Ignite, hét evenement waar Microsoft de nieuwe updates deelt. Microsoft ontwikkelt en verbetert continu en Ignite is ieder jaar het moment waarop alle aankondigingen voor het komende jaar plaatsvinden. Ook voor Microsoft Teams zijn er veel nieuwe updates aangekondigd. We hebben de meest belangrijke voor je geselecteerd.

Breng teams samen en kies zelf waar

Gebruik je de Together Mode al? Deze optie binnen Teams helpt deelnemers zich dichter bij elkaar te voelen, zelfs als ze niet samen zijn. Microsoft introduceert nieuwe scènes in de Together-modus dit jaar, zodat je jouw digitale vergadering in een auditorium, meeting room of zelf buiten kunt houden.

MicrosoftTeams-NewTogethermodescenes

Aangepaste layout voor presentaties

Later dit jaar worden aangepaste lay-outs voor presentaties gelanceerd. Presentatoren kunnen kiezen hoe de inhoud wordt weergegeven voor deelnemers tijdens een vergadering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de presentator tijdens de dia’s naar de voorgrond te transponeren voor een meer dynamische weergave. Dit verhoogt de interactie en zorgt dat je tijdens de presentatie contact houdt met je publiek.

MicrosoftTeams-CustomLayouts-presenteratforefront

Breakout rooms in Teams

Vanaf oktober komt de optie om vergaderingen op te splitsen in kleinere sessies, ofwel Breakout rooms. Presentatoren kunnen tussen Breakout rooms heen en weer springen, mededelingen doen en de deelnemers weer terug naar de hoofdvergadering brengen.

Microsoft Teams - Breakout Rooms - Manage

Samenvatting van de Teams-vergadering

De optie Meeting recap maakt het mogelijk om een samenvatting van de meeting op te slaan en te delen met deelnemers, of degenen die de vergadering niet bij konden wonen. Een samenvatting van de vergadering bestaat uit de opname, transcriptie, chat en gedeelde bestanden.

meeting recap

Webinar registratie

De aanwezigheidsbeheer van webinars nog gemakkelijker gemaakt. Organisatoren hebben de mogelijkheid tot registratie met geautomatiseerde e-mails. Ook kan er na de vergadering een gedetailleerd rapportage-dashboard geraadpleegd worden om de betrokkenheid van de aanwezigen in te zien. Aan het einde van dit jaar worden deze nieuwe functies uitgerold.

Jouw gezondheid staat voorop! 

Inzicht in welzijn en productiviteit, mogelijk gemaakt door MyAnalitics en Workplace Analytics, zijn vanaf oktober zichtbaar in Teams. Afgestemd om hun rol krijgen individuen en managers inzichten met aanbevolen acties om het veranderen van gewoonten en verbeteren van productiviteit en welzijn gemakkelijker te maken. Daarbij komen daar in 2021 persoonlijke welzijnservaringen bij, zoals een virtueel woon-werkverkeer voor meer structuur en door Headspace geleide meditaties voor meer ontspanning. En dat ziet er zo uit:

SharePoint startpagina in Teams

De kracht van SharePoint direct beschikbaar vanuit Teams. Waar iedereen zijn dag start met Teams, blijft de kracht van het intranet soms onbenut. Door SharePoint te verbinden met Teams en de startpagina direct in Team zichtbaar te maken, brengt Microsoft alle informatie samen en kunnen gebruikers snel toegang krijgen tot het nieuws en belangrijke documenten.

sharepoint home site

Werk jij met Microsoft Teams en heb je vragen over het gebruik of bepaalde functionaliteiten, stel ze tijdens de gratis consulten die je kunt boeken via Microsoft Bookings. Of lees onze blog over de basis functies van Teams en de vorige update.

Get inspired, onze kenners helpen je graag!