teams-update-uitgelicht

TEAMS UPDATE JULI 2020

Microsoft Inspire

Het doel van Microsoft is om van Teams een krachtigere hub te maken voor samenwerken, door bedrijfsprocessen in Teams te combineren. Door te blijven luisteren naar gebruikers en Teams te blijven ontwikkelen. Eind juli stond in het teken van Microsoft Inspire. Het evenement waar Microsoft de nieuwste ontwikkelingen deelt. Dit jaar in de vorm van een digitaal evenement. Hier vind je de belangrijkste punten over Microsoft 365 op een rij.

Teams als platform

Door het Power Platform in Teams te integreren, wordt het gemakkelijker om apps te maken, te implementeren en te beheren, en om gegevens te visualiseren, zonder ooit Teams te verlaten. Apps, flows en bots die zijn gebouwd met Power Apps, Power Automate en Power Virtual Agent hebben nu toegang tot gegevens die zich bevinden in Microsoft Dataflex, het low-codegegevensplatform van Power Platform dat is ingebouwd in Teams.

Daarbij zorgt de nieuwe Power BI-app voor Teams voor een meer gestroomlijnde ervaring voor toegang tot Power BI-rapporten in Teams, waardoor het gemakkelijker wordt om met gegevens samen te werken. De app biedt ook nieuwe manieren om inzicht in actie te verbinden met voorbeeldrapporten, automatisering en eenvoudig delen van ervaringen.

Microsoft Lists

Zoals al aangekondigd in de update van mei komt Microsoft met een nieuwe app: Microsoft Lists. De lijsten zijn eenvoudig, slim en flexibel, en overal voor in te zetten. Denk aan storingen, middelen of voorraad, routines, contacten, inventaris en ga zo maar door. Lists heeft ook de functie voor slimme regels, meldingen en synchronisatie. Je kunt binnen Microsoft Lists gebruik maken van kant en klare sjablonen, maar ook je eigen sjablonen maken. Naar verwachting wordt dit in augustus beschikbaar in Microsoft Teams.

microsoft-lists
Bron: Microsoft

Lijsten zijn eenvoudig te delen en bij te houden, waarbij gebruik wordt gemaakt van Teams-chat voor een side-by-side gesprek. Lijsten kunnen verder worden aangepast met Power Automate (workflows) en Power Apps (formulieren), waar Lists de basisdatabase wordt voor productiviteitsapps, die allemaal functioneel zijn binnen Teams.

Universal Print oplossing van Microsoft

Universal Print is een cloudgebaseerde printinfrastructuur die een eenvoudige, veilige printervaring creëert voor Microsoft 365-klanten. Met Universal Print hoeven organisaties niet langer lokale printservers te onderhouden of printerstuurprogramma’s te installeren, waardoor IT minder tijd en moeite nodig heeft om de printomgeving te onderhouden. En eindgebruikers krijgen een ongecompliceerde afdrukervaring die het gemakkelijk maakt om printers in de buurt te ontdekken en af te drukken zonder het gedoe van het installeren van stuurprogramma’s. De service wordt momenteel uitgerold, en wij zitten hier dan ook bovenop! Meer weten of geïnteresseerd? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek

Get inspired, onze kenners helpen je graag!