to-do

MICROSOFT TASKS APP

De Mircosoft Teams Tasks app

Gebruik jij de Planner-app in Teams? Let dan op: de komende periode vindt er een migratie plaats en zal de naam van Planner-app wijzigen naar de Tasks-app. Niet alleen vind je dan hier je teamtaken vanuit de Planner, maar ook je individuele taken vanuit Microsoft To-Do. Tasks is straks zowel beschikbaar op desktop, web en in de mobiel versie van Teams.

Deze migratie start in mei en de hernoeming van de apps volgt nadat de implementatie is voltooid, waarschijnlijk rond medio-juli.

Wat verandert er precies?

Waar je nu je taken op verschillende plekken hebt staan, komen straks zowel je team-taken als je individuele taken op één plek te staan: in Teams.

De bestaande Planner-tabbladen blijven hetzelfde functioneren, maar er wordt ook een extra lijstweergave getoond. Je kunt straks nieuwe taaktabbladen toevoegen aan de kanalen in Teams en je hebt toegang tot de Tasks-app op dezelfde manier als voorheen tot de Planner-app.

Ook handig om te weten: Outlook taken en e-mails met vlag gaan nu ook al naar To Do. Deze zie je straks dus ook terug in Tasks.

En zo ziet dat er ongeveer uit:

Bron: Microsoft

Wat ga ik merken van deze verandering?

Achter de schermen is Microsoft bezig met deze nieuwe omgeving beschikbaar maken voor organisaties. Gedurende deze periode is Tasks beschikbaar onder een tijdelijke naam: Tasks by Planner and To Do.

Zodra de migratie voltooid is, volgt de mobiele ervaring van Tasks in Teams en een logo-update. Als laatste wordt de tijdelijke naam verkort naar Tasks.

Meer weten over de functionaliteiten van Tasks en de komende verandering? Onze kenners helpen je graag.

Get inspired!